Generell informasjon om terminturer

Se terminliste for fullstendig oversikt over kommende dykk og hvem som er båtfører.

Dykkemål

Turene våre går som regel ut mot havet hvis været tillater det, ca. 15–30 min. seilas fra Apalvågen. Fokus er på fangst og naturdykk. Vi har mange flotte dykkemål i nærområdet, og forsøker å variere mellom disse, slik at man ikke alltid dykker på samme sted. Basert på dagens værforhold, ønsker fra dykkerne og evt. hensyn til nybegynnere, velger båtfører hvor turen går.

Logistikk

Båten har plass til maks 10 dykkere, inkludert båtfører. Hvis det er mange påmeldte, eller båtfører ønsker å dykke selv, deler vi oss i to puljer. Vi bruker ca. 3–4 timer på en tur hvis det dykkes i to puljer, ca. 2 timer hvis det dykkes i en pulje, forutsett at vi ikke kjører lenger enn 30 minutter fra Apalvågen og at alle er effektive med påkledning. Det hender vi kjører lengre søndagsturer hvis det er fint vær og ingen har dårlig tid.

Båten går presis 11:00/18:00, så man må være på plass med utstyr i båten innen det. Det er lurt å møte opp 30 minutter før avgang og beregne tid for eventuell luftfylling.

Gjester

Gjestedykkere er velkommen til å være med på våre dykk, hvis det er ledig plass. (Medlemmer prioriteres.)

Hvis det er første gang du dykker med oss, anbefaler vi at du leser gjennom praktisk info, så er du litt forberedt før du blir med på tur.

Mindreårige dykkere

Dykkere under 18 år må ha skriftlig samtykke fra foresatte for å delta på apparatdykking i regi av SSDK. Samtykkeskjema må fremvises før tur.

Dykkere under 15 år med juniorsertifikat, kan av sikkerhets- og logistikkmessige årsaker ikke uten videre melde seg på en vanlig termintur. Vi vil selvfølgelig forsøke å tilrettelegge for juniordykere, hvis det blir et behov, og ber da foresatte om å ta kontakt med styret får å høre hva vi kan få til.

Påmeldingsregler

Alle som skal dykke må melde seg på gjennom websiden ved å legge igjen navn og mobilnummer i kommentarfelt til valgte dykkedag.
 
Frist for påmelding er kl. 14:00 på tirsdager og torsdager, og kl. 21:00 lørdag, for dykk på søndager.

Uanmeldte dykkere garanteres ikke plass, og kan avvises av båtfører. De som evt. vil melde seg på etter fristen må kontakte båtfører på telefon. Avmelding skjer også på websiden, eller man ringer båtfører etter fristen.

Båtfører stiller ved minimum 2 påmeldte dykkere.

Det er plass til maks 10 dykkere (inkludert båtfører). Ved flere enn 10 påmeldte, blir prioriteringen:

  1. Medlemmer påmeldt på web (innen frist)
  2. Gjestedykkere påmeldt på web (innen frist)
  3. Medlemmer som melder seg på etter frist.
  4. Gjester meldt på etter frist

Gjestedykkere vil få varsel på telefon om de ikke får plass.