Klubbdykk

Faste turer (terminturer)

Vi har faste dykketurer med egen båt fra Apalvågen hver søndag kl 11:00 og hver torsdag kl 18:00, utenom helligdager.

Se terminliste for oversikt over kommende dykk og hvem som er båtfører.

Dykkemål

Turene våre går som regel ut mot havet hvis været tillater det, ca. 15–30 min. seilas fra Apalvågen. Fokus er på fangst og naturdykk. Vi har mange flotte dykkemål i nærområdet, og forsøker å variere mellom disse, slik at man ikke alltid dykker på samme sted. Basert på dagens værforhold, ønsker fra dykkerne og evt. hensyn til nybegynnere, velger båtfører hvor turen går.

Logistikk

Båten har plass til maks 10 dykkere, inkludert båtfører. Hvis det er mange påmeldte, eller båtfører ønsker å dykke selv, deler vi oss i to puljer. Vi bruker ca. 3–4 timer på en tur hvis det dykkes i to puljer, ca. 2 timer hvis det dykkes i en pulje, forutsett at vi ikke kjører lenger enn 30 minutter fra Apalvågen og at alle er effektive med påkledning. Det hender vi tar oss god tid og kjører lenger søndagsturer hvis det er fint vær og ingen har dårlig tid.

Båten går presis 11:00/18:00, så man må være på plass med utstyr i båten innen det. Det er lurt å møte opp 30 minutter før avgang og beregne tid for eventuell luftfylling.

Gjester

Gjestedykkere er velkommen til å være med på våre dykk, hvis det er ledig plass. (Medlemmer prioriteres.)

Tematurer

Tematurer arrangeres utvalgte lørdager, ved etterspørsel. Disse turene har et forhåndsbestemt mål og tema, f.eks. strøm, vrak, foto eller lignende.

Slike turer kan stille krav til sertifikat/erfaring, avhengig av valgt dykkemål. Vi tilrettelegger ofte for to dykk på disse turene.

Tematurer er gratis for klubbens medlemmer.

Når det planlegges tur, vil det stå i styremøtereferatene. Turen vil også annonseres på klubbens hjemmesider, sammen med påmeldingsinfo.

Helgeturer

Vi har fast, årlig tur til Herdla i starten av februar og som regel en høsttur en gang mellom september og november. Nautnes, Hellesøy og Bøvågen har vært besøkt flere ganger. Hvis vi har mange aktive medlemmer, setter vi opp flere turer. (Det varierer litt fra år til år.)

Helgeturene er populære og gir mulighet til masse dykking i tillegg til sosiale aktiviteter. Det er som oftest god fangst på disse turene og lørdagens festmiddag med  råvarer fra fangsten pleier å være et høydepunkt.

Helgeturer er for medlemmer og koster rundt kr 1300,- inkludert overnatting og mat, når vi baserer oss på å ta med egen båt og kompressor.

Helgeturer annonseres til medlemmer i god tid i forkant.