Båtfører holder opp noen fine torsker foran en breiflabb som ligger på dekk

Endelig klubbdykk igjen!

Denne uken var det endelig klart for å kickstarte klubbdykkene våre igjen, med en flunkende ny motor på plass i båten. Som en bonus til oss selv har vi bestemt oss for å kjøre hele tre dykketurer i uken. Nå blir det dykkebonanza for inntørkede dykkere der ute som har lengtet etter å plaske rundt igjen.

På tirsdag sto fire dykkerentusiaster klare på kaien, og de kunne breie seg ut på dekket som konger – spesielt nå som den gamle motorkassen har forduftet. Turen gikk av sted til den herlige Algrøysanden, og under det magiske måneskinnet klinket Simen til med noen imponerende torsker og en fin flabb.

Måneskinn over speilblank sjø

Det går rykter om at tirsdagens båtfører (Frank) syns det var litt vondt å se på fra overflaten, så torsdagen kom han seg også i dykkerdrakten, og sammen med syv andre eventyrlystne dykkere var de klare for en ny runde på Algrøysanden. Båtfører Simen (som tok dette fine bildet) ledet skuta trygt avgårde på blikkstille sjø med stjernehimmel og måneskinn, i bitende vinterkulde.

Under vann var det heldigvis ikke like kaldt som en iskrem i nordpolens fryser, men hele 8 grader og krystallklar sikt. Dette er vinterdykking på sitt aller beste.

Torsdagsdykket resulterte i fangst av torsk, lyr, og en hel haug med kamskjell. Tror jammen meg Franken fikk en torsk i nettet sitt også. Anettespretten og Caroline hadde nærmest romantisk nærkontakt med et par sanktpetersfisker og en hel haug små blekkspruter. Og som om ikke det var nok, støtte de på en gigantisk havål i steinrøysen. GoProen til Anette fikk kjørt seg, og vi regner med at videoen kommer til å deles flittig på Facebook så snart den er klippet og klar.

En gammel spøkelsesteine ble også funnet og tatt med til overflaten, så vi fikk bidratt litt positivt der også.

Søndag er allerede på trappene, og vi krysser fingrene for at båten ikke fryser helt fast, så det blir klart for enda en runde med undervanns-eventyr.