Torsdagsdykk fra Vik

Vi har gått fra minus 8 til pluss 8 grader landtemperatur i løpet av noen dager, og med det kom også vinden. Det blåste skikkelig godt på kaien i Vikavågen, da vi rigget oss til. Da var det greit å kunne kle på seg i skuret.

Etter litt hodekløing angående hvor mange som var påmeldt og avmeldt, satte vi til slutt kursen sørover med 5 dykkere i båten. Turen gikk til sundet (det heter kanskje bare Straumen) som går inn mot Vindenes. Vi kjørte inn til der hvor det smalnet og vi låg litt i lé, men fortsatt på utsiden av selve Vindenespollen.

Dette viste seg å være en god torskeplass, noe vår lokalkjente båtfører selvfølgelig visste på forhånd. Men det hjelper ikke så mye hvis man ikke klarer å fange den. Det var en slukøret dykker som kom opp og erkjente at han nesten hadde mistet troen på egne ferdigheter, da han måtte se en 6–7 kg torsk forsvinne avgårde i dypet. Det ble noen helt greie middagstorsker og kamskjell på første par.

Neste gruppe dykkere ivret etter å hoppe i vannet, når vi hørte at det var mye torsk å se der nede. Det første som slo meg, var at sikten var knallbra. Men visstnok ikke like god som på tirsdag, i følge buddy. Jeg syns også det var veldig fine bunnforhold, og slettes ikke så mudrete og innestengt som jeg hadde trodd det skulle være.

Det var mye småfisk å se, og en grei torsk havnet i fangstnettet. Litt kamskjell også, men ikke enorme mengder. De store torskene dukket aldri opp.

På slutten av dykket svømte vi forbi hummeroppdrettet. Der var det utrolig fin skjellsand. Vi kom helt bort til fyret ved utløpet av Solsviksundet før vi gikk opp. Ingen strøm å merke.

Det hadde blåst skikkelig opp mens vi var nede, så tilbake på kaien blåste det enda mer enn da vi kom. Men 8 grader sønnavind uten nedbør er ikke så ille. Båten ble godt fortøyd og alle fortet seg avgårde for å fylle luft eller filetere fisk.

Takk for turen!

Temperatur: 5 grader
Sikt: 15 meter?

Kart over dykkested:

Loggført av Caroline

Legg igjen en kommentar