Kamskjellsøndag – igjen!

Angret et sekund på at jeg hadde meldt meg på dykking i dag, da jeg kikket ut vinduet og såg snøen ligge tung over bilen og ubrøytede veier. Men heldigvis tok jeg turen allikevel. I Apalvågen hadde de andre kostet en vei ned til kaien, og jobbet med å få båten løs fra is-sørpen da jeg kom.

Vi var bare tre som skulle dykke, hvorav en med rykende ferskt dykkersertifikat. Tony hadde lest dykkeloggen fra forige søndag og lurte på om ikke vi kunne finne et bra kamskjell-sted i dag også, så da gikk turen ut til et annet «hemmelig» sted nær Syltøy . Båtfører Georg lurte på om jeg var sikker på at vi skulle dykke der og advarte om at det var ganske langgrunt, men jeg mente å huske at det er et godt kamskjellområde.

Joda, det var grunt. Vi hadde sikkert snittdybde på 6 meter den første halve timen. Det var god sikt og kamskjell tett-i-tett, så det gjorde ikke noe. Vi såg også en bitteliten breiflabb, men ellers var det temmelig dødt. På slutten av dykket ble det omsider litt dypere, uten at det hadde noe å si for kamskjell eller fisk. Vi to som hadde fangstnett kom opp med over 40 skjell hver, så det kan absolutt sies å ha vært et bra kamskjelldykk. Det var heller ikke så kaldt som forventet, selv om det var et grunt dykk.

Tilbake i Apalvågen hadde slushen beynt å fryse på, og båtfører måtte jobbe litt for å få båten på plass. Snøen fortsatte å lave ned og jeg talte tre brøytebiler som kjørte forbi, men ingen av dem tok turen nedom kaien. Det gikk heldigvis greit å kjøre opp.

Vi får håpe det er brøytet ordentlig før tirsdag og at det ikke fryser for mye på i vågen.

Takk for et fint dykk 🙂

Legg igjen en kommentar