Spektakulært tareskogdykk ved Løno

Dykkedato: Søndag 8. august 2021

Antall dykkere: 4

Vest i havet for Sotra ligger nydelige Løno. En øy med spektakulært landskap både over og under vann, som mange har et kjært forhold til.

Hit kommer man bare når været tillater det. Slik som denne søndagen. Da vi såg værmeldingen, var det bare å sette kursen rett vest.

Vi endte opp med å dykke rundt Svartaskjeret, et værhardt skjær som ligger i sør-vestre enden av øyen. At det ligger så utsatt til for storhavet har skapt et helt fantastisk undervannslandskap med utallige kløfter, kampesteinsgrotter og nydelig tareskog.

Jeg kom ut av telling på hvor mange køfter vi fant og svømte gjennom. Et par kampesteinsgrotter ble også utforsket. Alltid like spennende å svømme inn under en stor stein og se om det er en utgang på andre enden. Spesielt når det er mye bevegelse i sjøen.

Sikten var ikke den beste, men med det sollyset vi hadde, så gjorde ikke det så mye. En del partikler og mye bevegelse i sjøen som roter opp litt, men ganske klartnær overflaten.

Dyrelivet var magisk. Vi var stort sett omgitt av store stimer av lyr hele dykket, i tillegg til flere store berggylter og andre leppefisker. Vi såg også en bitteliten breiflabb og en lomre. Krabber var det også massevis av.

Dette var et fantastisk gøy og spennende dykk, i nydelig vær og med en herlig gjeng på tur.

Legg igjen en kommentar