Tirsdagsdykk til Dyrøyna

Årets første offisielle tirsdagsdykk kunne by på stjerneklar himmel og delvis god sikt. Fem dykkere var klar for tur, så klar at vi kom oss av gårde 17:59. Og det til tross for at det lå en båt i veien for oss på den kommunale kaien, så vi måtte losse i båten fra den innerste kaien og lirke oss forbi. Men det funket helt greit når det var så høy vannstand som i dag. (Og mange gode hjelpere i båten.)

Dykketuren gikk til østsiden av Dyrøyna. Vi prøvde å gå rundt nordspissen, men der var det så mye sjø at det var bare å snu. Så det ble dykking fra nord mot sør, i sundet mellom Dyrøyna og Djupålsøyna. Det er litt dypt i midten av sundet, så blir fort veggdykk. Sikkert derfor vi ikke dykker så mye der, for ellers er det jo et sted som ligger greit i le for bølger og vind fra vest. Men veldig fin sandbunn i starten, sa dykkerne.

Anette testet mopeden til Øyvind, de suste av gårde i planlagt retning. (Mistenker Øyvind har planer om å lokke flere over til den motoriserte delen av klubben). Her ligger det massevis av kamskjell, sa de da de kom opp (men de hadde ikke giddet å plukke).

Anette syns sikten var knall, Øyvind var ikke helt enig. Konklusjonen ble at sikten er fin hvis man går dypere enn 10 meter.

De tre andre som var med kom opp like etterpå. Viljar gliste litt mer enn de andre to, han hadde tatt sin første breiflabb. Den kunne ikke måle seg med PET’n sin Herdlaflabb, men vi konkluderte med at den var innenfor minstemål og en fin middagsflabb. Det er uansett stas å ta sin første breiflabb! Tilbake i Apalvågen fikk han seg et lite sløyekurs, og noen middagstips.

Så ønsker vi velkommen til Joachim som hadde sitt første klubbdykk som medlem i dag.

Legg igjen en kommentar