Søndagstur til Barmane

Barmane er et av stedene vi ikke dykker så ofte på grunn av at det ligger litt værutsatt til. Når været først gir oss muligheten, så er vi flinke å benytte oss av den. Slik som denne søndagen.

Fem dykkere var klar for søndagsdykk i nydelig vær. Det var nærmest vindstille, men fortsatt en del bølger vest i havet. Heldigvis ikke mer enn at vi kom oss rundt Illneset uten å bli altfor grønn i trynet.

Vi ankom like før full flo, så de tre mannlige dykkerne bestemte seg for å starte ved staken og gå innover først, deretter snu tilbake med strømmen (som snudde like etterpå). Herr Hamre landet rett på en breiflabb før de andre i det hele tatt hadde kommet til bunn (slik jeg fikk det gjenfortalt).

Det kvinnelige dykkerparet startet så langt vest som det lot seg gjøre uten for mye dybde og bølger, og svømte innover mot staken. Vi ble møtt av et fantastisk flott syn av kritthvit sand i fine bølger, så langt øyet kunne se. Sikten var ganske god.

Vi såg en liten breiflabb vi også, den var meget godt kamuflert. Vi lot den ligge for å vokse seg større. Ellers var det mye annet å se, i form av lyr og småtorsk, to små langer som bodde under hver sin stein og en liten rognkall. For ikke å snakke om krabber. De er over alt for tiden.

Det ble ikke så mye bilder, dessverre. Men vi lever på minnene 😉

Legg igjen en kommentar