flyfoto buarsundet

Nydelig dykk i Buarsundet

Noen må ha ofret noe til værgudene i går, for i dag ble det plutselig glimt av sol og varme, og tendenser til vindstille innimellom. Vannstanden var også så høy at vi måtte løfte utstyret opp i båten.

Viljar ville ha kamskjell, så da var det bare å finne et egnet kamskjell-sted. Jeg foreslo å gå sørover, men lokalmann Oddgeir kunne fortelle at det var glemmesak etter at vinden hadde blåst fra rett vest i hele går og dønningene slo langt innover. Så vi gikk nordover i stedet og håpet på at det var litt rolige forhold der.

Rolig var det vel ikke, men absolutt dykkbart! De to første parene dykket på nordsiden av Langholmane utenfor Eide.
De kom opp med fulle fangstnett. De kunne fortelle om litt grumsete sikt og ikke så mye liv ellers, bortsett fra en lomre som ble første fisken på Anette sin nye slynge. Og strømmen gikk feil vei i forhold til det vi i pulje to hadde tenkt oss, så da kjørte vi litt lenger nord, til Buarsundet, hvor vi dykket i retning sør gjennom sundet (i behagelig medstrøm)

Vi fant en ruse rett etter ihopp, den hadde grodd seg veldig godt fast i tareskogen. I starten av dykket var det litt dypt, og ikke så mange skjell å se. Men krabber var det massevis av. Vi svømte forbi sikkert 50 krabber.. Plukket noen fine i starten, siden det ikke var så mye annet å ta. Men etter hvert dukket kamskjellene opp. Flere og flere, større og større. Jeg angret på at jeg hadde fylt opp minifangstnettet mitt med krabber, for det ble ganske fullt til slutt.

Selve dykket i Buarsundet var nydelig. Kritthvit skjellsand, krabber og kamskjell i fleng. Vi kjente dønningene helt ned til 15 meter, så det ble litt slitsomt på slutten da vi kom ut i litt mer eksponert landskap. Det ble fulle fangstnett med kamskjell på oss også, så vi kan vel si at det var en meget vellykket dykkedag.

Etter dykket koste vi oss med fastelavensboller i klubbhuset.
Det var skikkelig mye mat i krabbene, forresten.

Takk for i dag 🙂

Legg igjen en kommentar