Nattdykk

Fra slutten av september og frem til slutten av mars, er torsdagsdykkene våre for nattdykk å regne. Da er det for mørkt under vann til å dykke uten dykkelykt.

På nattdykk skal alle dykkere ha minst to lykter, hovedlykt og backup. Hovedlykta bør lyse godt nok til at du får gitt signaler til buddy. Det anbefales ikke lykt med for vid spredning, da disse ikke er like lette å signalisere med. Legg gjerne litt penger i en skikkelig lykt, siden det er en viktig del av utstyret ditt på vinteren.

Hvis hovedlykten svikter, skal dykket avsluttes. Backuplykten er ment for å gi deg lyset du trenger for å komme deg opp (nok til å se instrumentene dine og gi signal i overflaten). Den trenger derfor hverken å være dyr eller veldig kraftig.

Noen velger å dykke med såkalt «blinker» i tillegg. Det er ikke påbudt, men kan være en ekstra sikkerhet for å bli sett.

Nybegynnere som føler seg trygg i vannet (og har to lykter) kan bli med på nattdykk, men vi anbefaler kurs eller et nattilvenningsdykk først. Husk at på nattdykk bruker vi lyset til å signalisere med og ikke hendene. Feil bruk av lykten kan være ganske irriterende både for meddykkere og båtførere, så snakk med buddy på forhånd om hvordan dere skal signalisere med hverandre.

Aldri lys direkte på båten når du ligger i vannet (det blender båtfører), slå av alt lys når du er ombord i båten og ikke lys meddykkere i ansiktet.

Vi arrangerer nattilvenningsdykk på forespørsel. Da starter vi med teorigjennomgang først, etterfulgt av dykking på et nybegynnervennlig sted etterpå. (Da legger vi slynge og fangstnett igjen hjemme).