Breiflabben som ikke gikk an å veie…

Blir det fangst til middag?

Herdla-turene er alltid like spennende. Kokken har satt opp meny på forhånd, og vi satser utelukkende på at forrett og hovedrett skal hentes fra havets bunn. Spenningen er derfor stor hver gang en pulje kommer tilbake fra dykk – har de klart å redde middagen og kokkens ære?

Det har jo vært litt varierende med fangst på turene fra år til år, men på Herdla pleier vi å ha suksess. Herdlaturen går fast i starten av februar hvert år, som en god tid for torsk. Steinbit og breiflabb heller ikke så uvanlig, selv om det ikke er dagligdags med store rugger der…

Herdlaturen 2020 ble en vindfull affære, og vi var litt bekymret for om været skulle sabotere helt for dykking. Heldigvis har vi dyktige båtførere som kjenner området godt, så vi klarer alltid å finne en plass i le. Torsken gjemmer seg jo ofte på grunna i rolige farvann.

«Kom og se på breiflabben til Per Einar!!!!»

Quote en eller annen…

Mennesker og dyr snubler om hverandre ut på kaien for å se hva alt oppstyret handler om. Og der ligger den. Alle breiflabbers mor!

Alle breiflabbers mor. Og stolt fangstmann ved siden av.

Hva veier denne, da? Det må jo være ny klubbrekord! Vekten stoppet på 26 kg, kunne de fortelle. Ja, det er jo rekord, det! Men – vekten stoppet fordi den ikke går høyere! Og den flabben der ser ut som mer enn 26 kg!

Det ble funnet frem en annen vekt, og forsøket med å få veid fisken var lettere sagt enn gjort…

Hvordan skal vi klare å få løftet opp dette monsteret her da? Kanskje det hjelper å stå på noe?

Vekt nr. 2 gikk i maks den også. Konklusjonen var at dette var en flabb over 26 kg.

Innmat på 30 kg

Senere på kvelden, da fisken ble sløyd, ble innmat fordelt i bøtter og veid i flere omganger. Konklusjonen var at det var 30 kg bare med innmat. Så da veide kanskje fisken nærmere 40? Ingen vet, og før noen klarer å bekrefte en større breiflabbrekord enn 30 kg, så står denne som klubbrekord.

Én kommentar

Legg igjen en kommentar